Asfalten har nu börjat läggas längst med Östra Vallgatan och bygget förväntas stå färdigt lagom till Malmö Nations 125 års-firande i höst.

Uppmärksamma lundastudenter lär vid det här laget ha uppfattat att något är i görningen och nu väljer Malmö Nations kurator Liam Persson att tala ut i en exklusiv intervju:

Varför väljer ni att genomföra det här nu?

– Vi kände att vi ville satsa på något stort inför jubileet och kände inte riktigt att balen på borgen var nog med firande gentemot övriga Skånska Nationer. Lunds Nation satsar ju med sin jubileumsfestival, Helsingkrona bygger en jubileumsfallos, SSK & Krischan styr gemensam korvgrillning och vi vill ju inte vara sämre.

Hur kommer ni finansiera det hela?

– Efter förhandlingar med banken kommer eventet att på sin höjd motsvara citynationernas karnevalsbudgetar från förra året och därför kan projektet omöjligt gå fel. Förhoppningen är att vi ska maximera både biljettpriset och antalet gäster. Nu fick vi ju lite pengar över också sedan vår stolta huvudsponsor (FJANT, red. anm.) donerat T-shirts inför tandemcyklandet.

Loppet planeras gå av stapeln runt Botaniska Trädgården i samband med 125års-firandet i höst och varje Malmö Nation kommer snart skicka ut inbjudningar till stallförmännen på samtliga nationer för anmälan till eventet.

https://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2015/04/malmo-nation-bild-fran-lundagardse-men-vi-tog-den.jpghttps://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2015/04/malmo-nation-bild-fran-lundagardse-men-vi-tog-den-300x300.jpgPitsa SallatNationerlunds universitet,malmö nation,satir,studentliv,studentlund
Asfalten har nu börjat läggas längst med Östra Vallgatan och bygget förväntas stå färdigt lagom till Malmö Nations 125 års-firande i höst. Uppmärksamma lundastudenter lär vid det här laget ha uppfattat att något är i görningen och nu väljer Malmö Nations kurator Liam Persson att tala ut i en exklusiv...