Måndagen den 12 januari var det tänkt att vårterminens inskrivningsperiod skulle börja. Vanligtvis jobbas det stenhårt bakom kulisserna inför novischernas ankomst, men i år glömde nationerna på Tornavägen helt bort att öppna sina inskrivningsverksamheter.

Akademikern har träffat Hjalmar Bengtsson, novisch på kandidatutbildningen i teologi vid Lunds universitet.

Jag kommer ju från Tvååker utanför Varberg så jag hade tänkt att jag skulle gå med i Hallands nation, men sen läste jag att de hade lagt ner hela nationen så då fick jag tänka om.

Hur kändes det? Du hade bestämt dig för en nation och så plötsligt fanns den inte längre?

Det är klart att det var tråkigt, men jag tittade runt lite och fastnade för Sydskånska nationen, det verkade som att de hade många verksamheter som lockade mig.

Vad, till exempel?

Jag kommer ju från landet och sydskåningar är ju lite lantliga av sig. De hade också mycket utflykter till Österlen och där är det ju fint tror jag.

Så vad hände då?

När jag kom dit var det stängt så jag fick gå med i Östgöta istället. Men det funkar det med, de verkar också ha ett bra kulturutbud.

Akademikern har grävt lite i det hela och upptäckte att alla nationerna på Tornavägen helt glömt bort att de skulle öppna inskrivningen. Vi ringde till Flora Åsberga, notarie på Sydskånska nationen som gav en kommentar.

Inskrivning? Va? Det är väl bara på hösten? Eller? SHIT!

Efter samtalet dröjde det inte länge förrän dörrarna öppnade även på Tornavägen, en hel vecka för sent.

https://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2015/01/Västgöta_nation_Lund-1024x768.jpghttps://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2015/01/Västgöta_nation_Lund-300x300.jpgYuri van DijkNationerhallands,inskrivning,nation,nationer,novischer,östgöta,student,studentlund,sydskånska,teologi,tornavägen
Måndagen den 12 januari var det tänkt att vårterminens inskrivningsperiod skulle börja. Vanligtvis jobbas det stenhårt bakom kulisserna inför novischernas ankomst, men i år glömde nationerna på Tornavägen helt bort att öppna sina inskrivningsverksamheter. Akademikern har träffat Hjalmar Bengtsson, novisch på kandidatutbildningen i teologi vid Lunds universitet. - Jag kommer ju...