Efter den senaste tiden debatter om självständighet för Skottland, så kräver nu Smålands nation en “kamratomröstning” för att slita sig i från Smålands nations bostäder (SNB). Om nationen får som den vill så kan nationen vara självständig från och med den 1 december.

I förra veckan skickades det in en motion till nationsmötet om att vara självständig från Smålands nations bostäder, som förvaltar nationens studentbostäder. Det är även den del av verksamheterna som knappt går med vinst.

De senaste månaderna har Skottland haft en folkomröstning om självständighet, vilket fått spanska Katalonien att också utlysa en folkomröstning. Smålands nation var snabb med att skicka in en motion till nationsmötet om att öka sin kontroll över nationen.

– Det som är anmärkningsvärt är att både Skottland och Katalonien har folkomröstningar för ekonomiska orsaker, att det ska gå bättre än vad det gör idag. Om Smålands nation väljer att bli självständig så förlorar de intäkter för flera miljoner, säger skribenten, författaren, entreprenören och performancekonstnären Henric Bullstad.

Akademikern har pratat med flera aktiva, boende och medlemmar av Smålands nation och majoriteten av dem kommer gå på nationsmötet och rösta för en självständighet, fastän att de inte riktigt vet varför. Här är ett urval:

“Jag tror självständigheten innebär att vi nu kan göra mer och billigare hummus till kamrater som besöker klubben”

“Äntligen kan jag sova i min bostad utan att känna kapitalismen krypa på”

“All PR är bra PR”

Smålands nation kan rösta för en självständighet den 20 november och från om med den 1 december vara än mer ensam falang i det studentikosa landskapet Lund.

https://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/09/Smålands_nation_Lund-1024x768.jpghttps://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/09/Smålands_nation_Lund-300x300.jpgKalinkaNationerakademikern,lund,Lunds kommun,lunds universitet,satir,student,studentikost,studentliv,studentlund
Efter den senaste tiden debatter om självständighet för Skottland, så kräver nu Smålands nation en 'kamratomröstning' för att slita sig i från Smålands nations bostäder (SNB). Om nationen får som den vill så kan nationen vara självständig från och med den 1 december. I förra veckan skickades det in en...