Igår eftermiddag samlades människor från organisationen Vi Kräver Att Zingo Ska Ingå Vid Köp Av Falafel Vid Salehan Express utanför Salehan för att manifestera, demonstrera, ockupera och gourmera mot det kapitalistiska falafelsystemet. Akademikern var på plats när polis och volentärer från Hamburgerstället motade bort demonstranterna från ståndet.

Klockan 17.00 igår (Mountain time) begav sig flera hundra demonstranter mot Salehan Express på Botulfsplatsen i centrala Lund för att visa sitt agg mot ägaren om att Zingo inte ingår när man köper falafel för 25 spänn.

– Det är orimligt att det inte ingår. Vad är det för värld vi lever i? Salehan tillhör oss! Skanderade folkmassan.

Akademikern:
Men Zingo säljs inte längre, varför gör ni det här?

– Vi gör det här för att visa vårt missnöje, säger Sebastian Högrevsson.

Akademikern:
Missnöje mot vadå? Zingo finns inte längre.

– Men inte vet jag. Gå och “tjattra” med någon annan som inte är insatt. Jag är bara här för att det är ett bra tillfälle att demonstrera mot något, var ju ett tag sen nu, fortsätter Sebastian.

Folkmassan drev efter ett par minuter vidare mot Tiger för att samla sig för ett socialistiskt möte i sann falafelanda. På mötet bestämde man sig för att lägga ner organisationen Vi Kräver Att Zingo Ska Ingå Vid Köp Av Falafel Vid Salehan Express och i stället starta Ballonger På Max Borde Kosta Pengar och satte sig därefter på buss 4 mot Nova Lund för att visa sitt missnöje mot hamburgerkedjan Max.

Akademikern har försökt nå polisen i Lund för en kommentar men deras talesperson har fullt upp med att registrera hur många romer “resande folk” som befann sig i området vid tidpunkten.

Relaterade artiklar

https://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2013/11/4042547743_bff63ca497_o-1024x682.jpghttps://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2013/11/4042547743_bff63ca497_o-300x300.jpgKalinkaAkademiska FöreningenLund CentrumUniversitetetAF-borgen,akademikern,Akademiska Föreningen,lund,Lundagård,lundagårdsjournalist,Lunds kommun,lunds universitet,nationer,ockuperauniversitetet,salehan,satir,Skåne,student,studenters hälsa,studentikost,studentlund
Igår eftermiddag samlades människor från organisationen Vi Kräver Att Zingo Ska Ingå Vid Köp Av Falafel Vid Salehan Express utanför Salehan för att manifestera, demonstrera, ockupera och gourmera mot det kapitalistiska falafelsystemet. Akademikern var på plats när polis och volentärer från Hamburgerstället motade bort demonstranterna från ståndet. Klockan 17.00 igår...