I helgen kunde sydsvenskan rapportera om att en pizzeria i centrala Lund fått en erinran efter att tillståndmyndigheten hittat vin i lokalen som inte tillhörde restaurangen. Akademikern skrev om händelsen tidigare och menar att Pitsa Sallat gjorde allt i sin rätt att ta saken i egna händer och konfiskera vinet i från de berusade studenterna som hade haft en vinprovning vid Wrangelbiblioteket.

– Jag begriper inte, de sparkade ju upp dörren och rusade ju bara in på restaurangen med läkarsprit, bärs och vin. Vad skulle jag göra? Snart får man väl inte driva en pizzeria i detta jävla landet längre, säger Pitsa Sallat till Akademikern. Jag kände mig förbannat hotad när de forcerade pizzerian med svärd.

Akademikern hörde av sig till tillståndsmyndigheten för en kommentar via både telefon, dörrknackning och e-mail, men att de sedan svarade via fax menade de berodde på att de alltid kommunicerar via fax och inte lyssnar på något annat.
Ann Forsland som är en myndig chef på tillstånds svarar:

– Vi på tillståndsmyndigheten älskar vårt jobb och vi passar på så fort vi ser någon berusad person på stan, att följa efter och göra något som man kan kalla för spionverksamhet. När den grovt salongsberusade personen närmar sig ett snabbkök, klädbutik, clas ohlson eller i det här fallet en pizzera, så tar vi till alla åtgärder vi har för att få fast butiksägaren. Alkoholen finns ju trots allt inne i butiken, fortsätter Ann.

Akademikern:
Pizzerian hävdar att de beslagtog alkoholen för att inte riskera att studenterna blev ännu mer berusade. Gjorde de inte rätt då?

– Det skulle jag definitivt inte säga. Om till exempel studenten hade druckit upp all alkohol innan den gick in i butiken så hade vi inte kunnat göra någonting. Säger Ann Forsland.

Akademikern:
Men riskerar inte det att skapa en större alkoholkonsumtion och en sämre hälsa för Sveriges befolkningen om alla resonerade som du gör nu?

– Alltså vafan, det är fan inte vår sak om de redan druckit upp skiten innan. Det är därför vi har en poliskår som ska driva de frågorna.

Mitt under intervjun så började Ann Forsland att sluddra och ta till grova ord. Akademikern hade redan fått svar på sina frågor. Snart kan man väl inte äta pizza och dricka sprit hemma utan att tillståndmyndigheten knackar på dörren.

Relaterade artiklar

https://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2012/11/pitsasallat.jpghttps://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2012/11/pitsasallat-300x230.jpgPitsa SallatKulturakademikern,alkohol,anarki,berusad,fax,fylla,jävla,läkarsprit,lund,lunds universitet,pitsa sallat,pizzeria,satir,sprit,student,studenters hälsa,studentikost,studentlund,tillståndsmyndigheten,vinprovning,wrangel
I helgen kunde sydsvenskan rapportera om att en pizzeria i centrala Lund fått en erinran efter att tillståndmyndigheten hittat vin i lokalen som inte tillhörde restaurangen. Akademikern skrev om händelsen tidigare och menar att Pitsa Sallat gjorde allt i sin rätt att ta saken i egna händer och konfiskera...