KARNEBROTT. På fredag börjar Lundakarnevalen, som går av stapeln i Lundagård var fjärde år och arrangeras helt ideellt av studenter. Men karnevalen innebär inte bara karnevalistisk glädje utan även tråkigheter som karnevalistiska fickstölder och karneprygel.

För att förhindra detta har Skånepolisen i ett pressmeddelande gått ut med att mer än 2 500 poliser kommer att arbeta med säkerheten under Lundakarnevalen. Akademikern har tagit karnetempen på Lundapolisens Yttre Befäl under karnevalen, Toni “Batong” Kjellsson:

Toni:Folkmassor av den här storleken innebär alltid problem. Helst skulle man ju önskat att alla bara hade stannat hemma. Men vi är ju en myndighet och så kan vi ju inte säga, så nu måste vi anpassa oss. Vi har förberett oss genom ett gediget spaningsarbete och har tränat stridsrop utanför AF-borgen sedan mitten av förra veckan. Vi har även kontinuerligt hållit en god relation med båda personerna som arbetar med säkerheten på Lundakarnevalen.

Akademikern: — Hur ser hotbilden ut under karnevalen?

Toni: — Det har inkommit oroande uppgifter de senaste dagarna om att vi kommer se en ökad närvaro av organiserad brottslighet under de tre karnevalsdagarna. Våra spaningar visar att flera kriminella tjuvligor kommer att försöka nästla sig in under karnevalen under karnevalistiska organisationstäcknamn så som “Snatteriet”, “Norperiet” och “Roffsektionen”. För att bemöta dessa hot har vi tränat i flera dagar med batonger och sköldar, och vi kommer under karnevalen att rida in i folkmassorna med kravallutrustade hästar med jämna mellanrum i hopp om att avbryta pågående fickstölder.

 

Akademikern kommer att fortsätta rapportera om Lundakarnevalen under de tre dagarna.

https://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/05/8792186749_eb80c716bd_o-1024x684.jpghttps://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/05/8792186749_eb80c716bd_o-300x300.jpgAnn BorgenssonKårerNyheteraf,AF-borgen,akademikern,ficktjuvar,karnevalist,kravaller,lundakarnevalen,lundakarnevalen 2014,polisen,polisen i lund,polismyndigheten,satir,studentlund
KARNEBROTT. På fredag börjar Lundakarnevalen, som går av stapeln i Lundagård var fjärde år och arrangeras helt ideellt av studenter. Men karnevalen innebär inte bara karnevalistisk glädje utan även tråkigheter som karnevalistiska fickstölder och karneprygel. För att förhindra detta har Skånepolisen i ett pressmeddelande gått ut med att mer än 2 500...