I tisdags kom nyheten att Eva Wiberg fått förnyat förtroende som prorektor. Vi har fått en intervju med universitetskännaren Erik Persson som under lång tid följt Wiberg och som är väldigt insatt i hur universitet fungerar.

Är Wiberg den bästa prorektorn Lunds universitet någonsin haft?

– Ja, tveklöst. Hon är till och med den bästa offentligt anställda Sverige någonsin haft.

Vad är det som gör Wiberg så bra?

– En av hennes starkaste sidor är att hon på djupet förstår värdet av fri press och oberoende granskning. Wiberg har alltid omfamnat det fria ordet och alltid haft högt i tak. Detta är frågor hon alltid drivit på alla nivåer på universitetet.

Så Wiberg har aldrig försökt påverka vad som skrivits om henne i pressen?

– Absolut inte. Det vore högst olämpligt om en vice myndighetschef skulle försöka påverka vad fri media ägnar sig åt, och det är hon mycket väl medveten om.

Om Wiberg inte varit prorektor vid Lunds universitet – vad hade hon då ägnat sig åt?

– Då hade hon förmodligen varit statsminister.

Har Wiberg någonsin festat?

– Wiberg är en ansvarsfull människa och alkohol är ett berusningsmedel för människor som inte vet bättre. Alkohol och fest är fenomen som helt enkelt inte får plats i Wibergs liv.

 

Vi på Akademikern vill önska Eva Wiberg all lycka i ämbetet!

https://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/11/Teckning.pnghttps://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/11/Teckning-300x300.pngKalinkaKulturNyheterOm AkademikernUncategorizedUniversitetetakademikern,fri press,lunds enda seriösa studenttidning,lunds universitet,prorektor,satir,tryckfrihetsförordningen
I tisdags kom nyheten att Eva Wiberg fått förnyat förtroende som prorektor. Vi har fått en intervju med universitetskännaren Erik Persson som under lång tid följt Wiberg och som är väldigt insatt i hur universitet fungerar. Är Wiberg den bästa prorektorn Lunds universitet någonsin haft? - Ja, tveklöst. Hon är till...