För första gången på sex år satte Studentaftonutskottet ikväll upp spexet “Rektor Magnificus” på Akademiska Föreningen i Lund. Akademikerns nya skribent Anita Gummi var på plats.

Redan innan dörrarna in till Lilla Salen öppnades stod flertalet heltidare från kårerna och hängde på låset. Några hade tältat sedan igår för att kunna få en skymt av huvudpersonen under kvällen. Efter att dörrarna öppnats fylldes salen så sakteliga upp av annat löst folk, huvudsakligen annat kårfolk, tjänstemän från universitetets kommunikationsavdelning och två personer från Akademiska Föreningen som mest verkade vara där för att hålla koll på biljettintäkterna.

Förmannen Nicole Kasparov välkomnade publiken och presenterade Pelle Sebzon, sekond på Lunds Studentkår och kvällens moderator i dialogen mellan karaktärerna Torbjörn och spexets antagonist Von Schantz.

Spexet fortlöpte bra och dialogen var spännande. En hjärtskärande del i spexet som fick många i publiken att hålla andan var när karaktären Torbjörn berättade om bilolyckan 1996 som gjorde honom mentalsjuk och besatt av rävar.


 

Efteråt passade Akademikern på att fråga några av besökarna vad de tyckte om spexet:

— Min favoritdel i spexet är när rektorn säger att han vill ge mer pengar till grundutbildningarna. Men det skämtet dras varje uppsättning så det känns inte så nytt, sade Fredrik Mercedes, stofil och spexkännare.

— Jag såg en lapp om att det skulle komma. En sån här chans får man bara en gång i livet tänkte jag, säger 9-årige Linus Terner som rest från Borlänge för att se spexet.

— Du som har presspass, kan inte du snälla gå backstage och fråga om en autograf till mig från Torbjörn? sade en kårheltidare från Juridiska Föreningen.

https://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2015/02/3443892_2048_1152.jpghttps://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2015/02/3443892_2048_1152-300x300.jpgPitsa SallatKårerNyheterOkategoriseradeUniversitetetakademikern,lund,magnificus,rektor,satir,spex,studentlund
För första gången på sex år satte Studentaftonutskottet ikväll upp spexet 'Rektor Magnificus' på Akademiska Föreningen i Lund. Akademikerns nya skribent Anita Gummi var på plats. Redan innan dörrarna in till Lilla Salen öppnades stod flertalet heltidare från kårerna och hängde på låset. Några hade tältat sedan igår för att kunna få en...