Lunds universitets studentkårers (LUS) Ordförande Klara Färdigagå svarar på regeringens förslag om sänkt bidrag.

– Det är helt befängt att sänka bidragsdelen. Vi menar att ingen ska behöva gå på bidrag och därför anser vi att man borde slopa bidragsdelen omgående. Studenter ska inte behöva gå runt och skämmas för att man tar bidrag, säger Klara Färdigagå Ordoförande på Lunds universitets studentkårer. Jag har alla Sveriges studentkårer bakom mig i den här åsikten.

Akademikern:
Har LUS ert stöd i den här frågan?

– Nej, säger Pär lan, Ordförande för Sveriges förenade studentkårer (SFS).

Akademikern:
Hur ser LUS förslag ut för att ändra inkomsten för studenterna?

– Slopa den snuskiga bidragsdelen och satsa på att studenterna får gratis pengar från staten så att de kan livnära sig, säger Klara Färdigagå.

Akademikern:
Men andra ord så menar ni att fortfarande ha en bidragsdel?

– Nej, vi kallar det för “Schyssta Pengar” som ska hjälpa studenterna att köpa öl. Vi lever i hårda tider där folk allt oftare blir nominerade och därför behöver de lite schyssta pengar. Kanske skulle CSN kunna administrera de här schyssta pengarna och reglera det i samband med att man kan låna pengar också. Vissa gånger så behöver man låna när de schyssta pengarna inte räcker till, säger Klara och lämnar intervjuen.

https://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/02/LUSSS-1024x651.jpghttps://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/02/LUSSS-300x300.jpgKalinkaLUSakademikern,Akademiska Föreningen,Anders borg,bidrag,CSN,karnevalen,lund,lunds universitet,lunds universitets studentkårer,LUS,regeringen,satir,SFS,student,studentikost,studentliv,studentlund,Sveriges förenade studentkårer
Lunds universitets studentkårers (LUS) Ordförande Klara Färdigagå svarar på regeringens förslag om sänkt bidrag. - Det är helt befängt att sänka bidragsdelen. Vi menar att ingen ska behöva gå på bidrag och därför anser vi att man borde slopa bidragsdelen omgående. Studenter ska inte behöva gå runt och skämmas för...