Den så kallade selfiepinnen förbjuds på Lunds nations senaste studentboende Arkivet. Anledningen är att det sticker i ögonen hos andra nationer nog som det är.

Selfiepinnen som tippades att bli “årets julklapp 2014” förbjuds på Lunds nation. Per Paulce som är VD på studentboendet Arkivet menar att nationen redan sticker i ögonen hos andra nationer i Lund och att det vore dumt att provocera och röra upp fler känslor.

– Selfiepinnen utgör en stor risk att skada människor i sin omgivning om den vevas och svingas åt alla håll på en fest, säger Per Paulce. Eftersom att våra medlemmar vevar med armarna nog som det är så är det klokt att förbjuda selfiepinnen för att inte orsaka större skada. Vi kommer göra ett tillägg i hyresavtalet om att man inte får inhysa någon form av selfiepinne, eller en pinne överhuvudtaget för den delen.

En boende på Arkivet har varit i kontakt med Akademikern och menar att det kommer bli tufft att blogga i framtiden om utvecklingen fortsätter så här.

– Jag har full förståelse för hur det här beslutet kan upplevas, men jag är övertygad om att det kommer bli minst lika bra bilder om man bara sträcker ut armarna och tar en bild i stället, säger Per Paulce.

Arkivet AB skriver efter publiceringen av den här artikeln på deras interaktiva webbplats att samtliga hyresgäster som köpt en selfiepinne rekommenderas ge bort dem till mellanstadieelever, där de hör hemma.

Relaterade artiklar

https://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2015/03/369161_1280-1024x512.jpghttps://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2015/03/369161_1280-300x300.jpgPitsa SallatNationerNyheterakademikern,Arkivet AB,Arkivet i Lund,lund,Lunds nation,lunds universitet,nationer,satir,Selfiepinne,student,studentikost,studentliv,studentlund
Den så kallade selfiepinnen förbjuds på Lunds nations senaste studentboende Arkivet. Anledningen är att det sticker i ögonen hos andra nationer nog som det är. Selfiepinnen som tippades att bli 'årets julklapp 2014' förbjuds på Lunds nation. Per Paulce som är VD på studentboendet Arkivet menar att nationen redan sticker...