I senaste numret av studenttidningen Lundagård så skrev skribenten om alkoholens relation till studenten och om hur Studentlunds maskineri enbart styrs av fattiga studenters plånböcker. Akademikern fick därför i uppdrag från regeringen att sammanställa en arbetsgrupp på ett par timmar och presentera resultatet i en 2000 sidor lång rapport om Studentlund.

Det visade sig att det istället är journalisterna som flyter på sprit med deras relationen till spriten. Olga Sljichonk, ansvarig utgivare för rapporten och biträdande chef för Nord Stream Russia, kommenterar rapporten:

– I vårt resultat som har delvis subventionerats av FMLJ – Front Mot Lundagårdsjournalister, så fick vi fram att alla journalister lever på alkohol för att kunna utföra sitt arbete. Vilken journalist vill egentligen gå till jobbet nykter och kunna klara av att skriva? Det går helt enkelt inte leva med skammen över att vara journalist.

För ett par veckor sedan så hörde Fia Medknuff av sig till Akademikern och kom med tydliga minnesbilder av när hon befann sig av en slump vid Lomma Beach. Här är hennes historia:

– Nakna och med hånflin i ansiktet så såg jag flera Lundagårdsjournalister ligga på rygg i en balja fylld – med vad som luktade som Wódka Wyborowa och flyta i det. Min första tanke var: Ska jag rycka in? Men jag bestämde mig för att ringa er i stället. Det är så man ska göra har jag hört. Usch vad det stank.

Flera som Akademikern har pratat med vill helst vara anonyma, men Gustav III beskriver skrikande och gråtande journalister utanför Akademiska Föreningen och Alko Låsström vittnar om sluddrande journalister som intervjuar duvor på stan.

Olga Sljichonk menar vidare att resultatet visar tydligt att journalister är vana vid en hög alkoholkonsumtion.

– Det går ju till och med att läsa utifrån artikeln i det senaste Lundagårdnumret, utifrån hur många gånger ordet “alkohol, sprit och kår” skrivs ut, hela 14 gånger. Det är uppenbart att skribenten har varit grovt förfriskad i skrivandes stund. Säger Olga. Jag känner igen mig i retoriken.

Akademikern har varit i kontakt med Lundagård för en kommentar, men vi har valt att inte publicera kommentaren ur säkerhetssynpunkt för det svenska rättssystemet. Dock så kan vi bara hoppas på att de skriver en artikel om den här artikeln så att det blir lite metahumor.

Relaterade artiklar

https://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2012/11/journalistsprit-1024x768.jpghttps://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2012/11/journalistsprit-300x300.jpgKalinkaKKNationerakademikern,Akademiska Föreningen,alkohol,berusad,förfriskad,fylla,journalist,kår,Lomma,lund,Lundagård,lundagårdsjournalist,lunds universitet,Nord Stream,odräglig,retorik,satir,sprit,student,studentikost,studentlund,Wyborowa
I senaste numret av studenttidningen Lundagård så skrev skribenten om alkoholens relation till studenten och om hur Studentlunds maskineri enbart styrs av fattiga studenters plånböcker. Akademikern fick därför i uppdrag från regeringen att sammanställa en arbetsgrupp på ett par timmar och presentera resultatet i en 2000 sidor lång rapport...