I förra veckan kallade Findus tillbaka all sin lasagne då det misstänktes finnas hästkött i stället för nötkött i den halvfabrikerade maten, även ICA drog tillbaka flera av sina produkter och nu har även hysterin spridit sig till de akademiska kretsarna.

Det var under fredagskvällen som ett sällskap studenter hade bokat en sittning på en nation i Lund. Allt gick bra under förrätten och folk var glada och drack vin (OBS! Innan huvudrätten hade kommit in), sjöng och skålade. När sittningen under huvudrätten nådde sitt klimax så var det flera personer som reagerade hur hetsigt det var. Mona Sardin som var på sittningen kommenterar händelsen:

– Det var fruktansvärt! Folk började skrika att det var sprithest i maten och någon frågade sig om de kunde få läsa på förpackningen i fall det var sprit eller sprithest. Ingen förstod någonting.

Det utbröt kaos och flera personer sprang in på toaletten för att dricka jättemycket vatten (eftersom att vatten är gratis och gott på nationerna). KK-ordförande Martin Stekmark säger till Akademikern att det måste ha blivit ett produktionsfel på sittningen som gjorde att det upptäcktes sprithest:

– Vi måste se över våra rutiner och prata med underleverantörerna om hur de sköter spriten. Vi har inte med avsikt att framkalla hesten i spriten, säger Martin.

Även andra universitet i världen har drabbats av liknande händelser så som i University of Oxford där flera studenter har skadats av “galna sprithestsjukan” och i Princeton University har studenterna börjat bränna vanliga hästar som beskylls för att ha tillverkat spriten, vilket kan likna 1800-talets “hestbränning” och “hestjakt”.
I sverige har spritmedelsverket beslutat att göra en polisanmälan för händelsen och polisen rubricerar händelsen som “sprithest mot folkgrupp”.

https://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2013/02/hest.jpghttps://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2013/02/hest-300x299.jpgKalinkaNationerakademikern,hästkött,hest,hestjakt,ICA,KK-ordförande,lund,lunds universitet,Oxford,polisen,Princeton,satir,sittning,sprit,studentikost,studentlund
I förra veckan kallade Findus tillbaka all sin lasagne då det misstänktes finnas hästkött i stället för nötkött i den halvfabrikerade maten, även ICA drog tillbaka flera av sina produkter och nu har även hysterin spridit sig till de akademiska kretsarna. Det var under fredagskvällen som ett sällskap studenter...