Efter avslöjandet igår (2 september) om att stora vinster görs på asylboenden kan Akademikern avslöja att det inte bara är ute i vårt avlånga land som vinster görs, utan även mitt i universitetsstaden Lund.  Initierade källor hävdar att flera nationer, AF Borgen AB och kårer drar in stora pengar på asylverksamhet.

En av nationernas husförmän säger, när hen konfronteras, att ”ja, det här är faktiskt jävligt bra pengar för oss. Vi tjänar ungefär dubbelt så mycket på att folk kommer hit från krigets Syrien, än vad vi tjänar på att hyra ut våra bostäder till studenter.

På frågan om man inte måste vara student för att få bo i nationens bostäder svarar hen ”jo, egentligen, men vi har god kommunikation med vår notarie som har adminkonto på Membit. Hon löser pappersarbetet.

Även AF Borgen AB tjänar mångmiljonbelopp på att hyra ut sina lokaler till Migrationsverket. ”Ja, vi ställer in våningssängar i Stora salen över sommaren och har på så vis löst flera problem: vi har hjälpt flyktingar att få tak över huvudet, vi har hjälpt Migrationsverket att lösa sina logistiska problem och inte minst har vi hjälpt oss själva, rent ekonomiskt”, säger VD:n, Åke Stinsson.

Hur ska ni hantera höstens fester, t ex alla baler, om det samtidigt bor människor där?

– Vi har ett samarbetsavtal med Arbetsförmedlingen och Tegnérs matsalar. Det är så finurligt så att de som bor i AF Borgen också arbetar i AF Borgen. Några för Tegnérs och några för AF Service. På så vis får de värdefulla inkomster och ett bättre CV. Det här är win-win för alla!

De uppgifter som är mest upprörande kommer dock från annat håll. Flera kårer har under lång tid utnyttjat samarbetsmöjligheten med Migrationsverket för att tjäna extrapengar. Det är t ex därifrån Lundakarnevalen har fått sin finansiella täckning och det är genom asylpengar som LUX nu kunnat byggas.

Den enda kår som står utanför den här verksamheten är Samhällsvetarkåren, men kanske inser de att det inte är värt 800 000 kr att stå upp för moraliska värden.

https://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/09/migrationsverket.pnghttps://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/09/migrationsverket-300x278.pngKalinkaAkademiska FöreningenKårerKKAkademiska Föreningen,arbetsförmedlingen,humanism,migrationsverket
Efter avslöjandet igår (2 september) om att stora vinster görs på asylboenden kan Akademikern avslöja att det inte bara är ute i vårt avlånga land som vinster görs, utan även mitt i universitetsstaden Lund.  Initierade källor hävdar att flera nationer, AF Borgen AB och kårer drar in stora pengar...