Det stora aprilskämtet slutade riktigt illa. Någon ökänd gärningsman togs sig in på samtliga nationer, kårer och andra studentorganisationer i Lund under natten till måndagen den 1 april och lade till flera könsseparatistiska och homofobiska sånger i sångböckerna. Det hela skulle vara som ett aprilskämt, men det slutade med ett stort fiasko.

Studenten Agda Liljefors vaknade tidigt på måndagsmorgonen och tittade som vanligt i sin sångbok för att öva på sånger inför teknologkårens sittning på fredagen. Plötsligt hittade hon sånger som “Spritbolaget”, “Pärleporten” och det värsta av allt “Theobald Tor”. Agda trodde för en sekund att hon kunde sångerna men insåg snabbt att någon hade klippt och klistrat i boken. Utan att tveka ringde hon direkt till Lundagårds redaktion och förklarade den fasansfulla upplevelsen.

– Jag ringde till dem direkt. Utan att tveka. Ingen ska behöva se de där sångerna. Jag blir äcklad av att ens tänka tanken på att sjunga något mer. Tänk om dessa sånger hade funnits under en längre tid. Människor hade fått en snedvriden kvinnosyn och börja dricka jättemycket sprit, på sin FRITID! Det skulle ju vara sittningar hela tiden!

Akademikern har träffat personen bakom den stora kuppen som satte hela Lunds studentliv i skräck.

– Alltså. Det är just detta som är aprilskämtet. Alla sånger har funnits där tidigare, men jag försökte få folk att tro att någon hade ändrat alla böcker i Lund. På något märkligt sätt så funkade det, säger den ökända personen.

Även om människor har sjungit sångerna tidigare eller inte så är det bara en tidsfråga innan man måste sluta sjunga “Scoutledar Frasse”. Det får man väl inte göra i det här jävla landet längre!

Tackylogkåren
(Heja Bamse)

Heja Kåren
Du har blivit till åren
Sjunger roligt, men vad gör väl det
PK-maffian kommer och tar dig
Avgå, avgå ropar många med.

https://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2013/04/sångbok.jpghttps://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2013/04/sångbok-300x300.jpgKalinkaKårerakademikern,bamse,dårskap och sång,lund,Lundagård,lunds universitet,nationer,sånger,satir,scoutledarfrasse,spritbolaget,student,studenters hälsa,studentikost,studentlund,teknologer,teknologkåren,theobald tor
Det stora aprilskämtet slutade riktigt illa. Någon ökänd gärningsman togs sig in på samtliga nationer, kårer och andra studentorganisationer i Lund under natten till måndagen den 1 april och lade till flera könsseparatistiska och homofobiska sånger i sångböckerna. Det hela skulle vara som ett aprilskämt, men det slutade med...