Johan Henrik Thomanders studenthem, beläget vid Sandgatan i Lund har sedan 1895 gett husrum åt manliga studenter vid Lunds universitet. Nu stämmer Thomanders företaget Lohmanders för varumärkesintrång.

Idag meddelade Thomanders studenthem att de har lämnat in en stämningsansökan till Lunds tingsrätt på grund av varumärkesintrång. Företrädare för Thomanders menar att såsföretaget Lohmanders har sedan de öppnade sin verksamhet under 1970-talet påtaliga gånger använt sig av Thomanders studenthem i marknadsföringen.

– Vi har lämnat in en stämningsansökan för att Lohmanders medvetet använt vårt namn i marknadsföringssyfte, det skapar förvirring, säger förman Tom-Anders Mansson.

Thomanders menar att bokstäverna som ingår i de båda namnen “manders” tillhör studenthemmet på grund av dess manlighet.

– Ordet “manders” associeras direkt till män och till Thomanders. Vi kan inte tillåta att män hängs ut i olika såser, säger förman Tom-Anders Mansson. Det är allmänt vedertaget att vi är manliga.

Företaget Lohmanders började tillverka olika såser sedan 70-talet och har idag ett stort utbud av bland annat bearnaise, aioli och hollandaise. Akademikern har pratat med De la Sauce på Lohmanders.

– Vi hävdar att det fanns såser långt långt innan 1895 så det här är att göra en höna av en fjäder eller en groggbuffé av en lättöl. Det är samma princip.

Stämningsansökan är inskickad och med största sannolikhet kommer Lohmanders inte svara på ansökan.

 

https://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/02/Johan_Henrik_Thomanders_Studenthem-1024x576.jpghttps://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/02/Johan_Henrik_Thomanders_Studenthem-300x300.jpgPitsa SallatLund CentrumNyheter
Johan Henrik Thomanders studenthem, beläget vid Sandgatan i Lund har sedan 1895 gett husrum åt manliga studenter vid Lunds universitet. Nu stämmer Thomanders företaget Lohmanders för varumärkesintrång. Idag meddelade Thomanders studenthem att de har lämnat in en stämningsansökan till Lunds tingsrätt på grund av varumärkesintrång. Företrädare för Thomanders menar att såsföretaget...