Under tisdagen samlades två eller färre personer på Sandgatan i centrala Lund för att demonstrera mot Thomanders studenthem. Organisationen som tidigare gick under namnet Vi Kräver Att Zingo Ska Ingå Vid Köp Av Falafel Vid Salehan Express men som bytte till Ballonger På Max Borde Kosta Pengar som Akademikern skrev om tidigare i höstas, har nu bytt namn återigen till Thomanders Är Konstiga Och Med Stor Sannolikhet Rika.

Under tisdageftermiddagen gjorde organisationen Thomanders Är Konstiga Och Med Stor Sannolikhet Rika (TÄKOMSSR) en stor kraftansträngning när man samlade två personer (färre enligt sydsvenskan.se) till att visa sitt missnöje mot Thomanders studenthem. helt obefogat.

Akademikern:
Varför gör ni det här?

– Ja alltså, det måste vara så att de som bor i det där huset är sexistiska och kanske homofobiska. Huset ser så gammalt ut och jag tror att de säkert sitter och skrattar och dricker punsch där inne just nu, säger Oscar Smålandsson. En annan anledning till att vi samlats här ikväll är att vi inte tycker om att Thomanders studenthem ger Lunds universitet pengar så att universitetet kan fortsätta med sina förbaskade tre-år-efter-eller-före-fester.

Akademikern:
Vart har ni fått de här uppgifterna från?

– Jag fick reda på det när jag var på Smålands nation tidigare i helgen. Det var en kille som jag pratade med som i sin tur pratat med en bekant till honom. Den bekanta ska ha en mamma som på 70-talet varit aktiv i Lund och hon hörde på den tiden från ett av hennes ex att det kanske var så här. Händer det ingenting här på gatan inom de närmsta timmarna så kommer vi kasta in en sten genom en av rutorna för att visa ett “statement”, fortsätter Oscar. Sånt löser allt.

Akademikern kan utan några som helst efterforskningar konstatera att det i själva verket är Lunds universitet som donerar pengar till Thomanders studenthem och inte tvärtom som organisationen med det långa namnet som vi skrev i ingressen hävdar.

Lunds universitetet har som vi berättat om tidigare oerhört mycket pengar som de inte hinner spendera under ett år och valde att donera pengar till att bevara Thomanders studenthems kontroversiella traditioner och för att det är väldigt citat väldigt “ball” och “för att männen kan spendera pengar på mer kaffeflickor.

Relaterade artiklar

https://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/02/Johan_Henrik_Thomanders_Studenthem-1024x576.jpghttps://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2014/02/Johan_Henrik_Thomanders_Studenthem-300x300.jpgPitsa SallatPolitikUniversitetet350-årsjubileum,akademikern,lund,lundapolisen,Lunds kommun,ockuperauniversitetet,polisen,student,studentikost,studentliv,studentlund,thomanders,thomanders studenthem
Under tisdagen samlades två eller färre personer på Sandgatan i centrala Lund för att demonstrera mot Thomanders studenthem. Organisationen som tidigare gick under namnet Vi Kräver Att Zingo Ska Ingå Vid Köp Av Falafel Vid Salehan Express men som bytte till Ballonger På Max Borde Kosta Pengar som Akademikern...