Tidningen Lundagård flyttar vid årsskiftet till nya lokaler – i Malmö. Beslutet har fått hård kritik men redaktionen på tidningen ser bara positivt på flytten.

– Det här är någonting vi har drivit länge och det är med en lättnadens suck som vi kan konstatera att vi flyttar till nya lokaler, säger Ivar Viralsson.

Ni får kritik för att ni flyttar till Malmö och på så vis kommer längre bort från Lund och er kärnverksamhet. Hur ser du på det?

– Det här är som sagt något vi har drivit länge inom Tidningen Lundagård. Vi kan bara konstatera att vi på redaktionen måste komma närmare vår verksamhet och våra aktiva inom tidningen. Det gör vi inte i Lund. Alla pendlar mellan Malmö och Lund så detta gynnar även våra reportrar i både tid och pengar genom att slippa att pendla.

Akademikern träffade en märkbart tagen reporter efter beslutet.

– Jag är så oerhört lättad. Det känns helt fantastiskt bra. Nu behöver jag inte lägga 560:- på pendlarkort längre. Jag är mållös, säger Luad Aul reporter på Tidningen Lundagård.

Akademikern gick till Eden för att fråga studenterna hur de känner kring att deras tidning flyttar från Lund.

– Tidningen Lundagård? frågar en förvirrad student.

– Ja, de skriver väl ändå bara om Malmö så det är väl rimligt, säger en annan student trött.

– Det ska ärligt talat bli skönt. Jag har ju suttit i kuratel och vi var trötta på dem, men nu verkar de ju ändå bara skriva om Malmö så det gör väl inget.

Flytten kommer ske vid årsskiftet och det är redan bestämt att Frackkompaniet kommer flytta in på tredje våningen. Därmed kan man snart vakna upp bakfull på borgen, krypa åt valfritt håll för att komplettera det man söp bort förgående dag innan man beger sig på “mingel” igen.

https://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2015/12/Lundagård.pnghttps://www.akademikern.com/wp-content/uploads/2015/12/Lundagård-300x300.pngPitsa SallatKårerLUSAF-borgen,akademikern,lund,Lundagård,lunds universitet,satir,studentikost,studentliv,studentlund
Tidningen Lundagård flyttar vid årsskiftet till nya lokaler - i Malmö. Beslutet har fått hård kritik men redaktionen på tidningen ser bara positivt på flytten. - Det här är någonting vi har drivit länge och det är med en lättnadens suck som vi kan konstatera att vi flyttar till nya lokaler,...